Massatge infantil i molt més a Baby Tarta

Ha començat el curs escolar 2018/19 i l’estiu de parar, descansar i reflexionar ja ens queda enfora. He estat  pensant i repensant contínuament com encaixar la possibilitat d’aprendre el massatge infantil amb les necessitats i realitats de les famílies. Temes d’interès, formats, mínims per fer tallers, etc. i he arribat al principi del nou curs amb canvis decidits.

El curs passat vaig estar oferint un mateix taller un divendres cada mes. Generalment no posava un mínim de persones inscrites i el preu era entrada invertida. Això significa que cada persona pagava el preu que volia o podia. L’experiència no m’ha desagradat, però no és possible mantenir-la si vull que el projecte creixi i que el taller es pugui oferir amb la qualitat desitjada.

La proposta per aquest curs són 4 tallers-temes diferents. Tots relacionats amb el massatge infantil, però més específics:

  1. Un taller introductori per iniciar-se en la tècnica del massatge infantil
  2. Un taller centrat en massatge a la zona de la panxa i com utilitzar els massatge infantil quan el nostre nadó té còlics
  3. Un taller enfocat només als bebès que ja gategen i/o caminen per donar eines a les famílies que volen començar en aquest moment.
  4. Un taller per donar a conèixer la tècnica metamòrfica

Aquests tallers s’aniran repetint intercaladament (podeu veure la programació de tardor-hivern a la imatge). Sempre en horari de divendres matí i  sempre i quan s’hagin apuntat un mínim de 4 famílies i un màxim de 8. El motiu de condicionar els assistents és perquè la proposta és per treballar en grup i si no hi ha un mínim de grup, per un poc d’interès per les persones que s’apunten. Les inscripcions es tanquen el dijous anterior al migdia i s’informa als inscrits si al final no es pot fer el taller.

L’experiència també em diu que la vida quotidiana amb bebès és incerta i mai sabem si el que havíem previst per aquell divendres matí, serà possible.

I he canviat el preu d’”entrada invertida” a 15€/taller. El taller dura entre 1 i 1’5 hores. Inclou material per endur-se i el que s’utilitza durant el taller. Si sou 2 o més famílies que us apunteu juntes, podeu gaudir d’un descompte i cada família pagaria 12€. També podeu tenir descompte si us apunteu a més d’un taller (en aquest cas el segon es pagaria per avançat).

No vull tancar aquest post, però, sense fer-vos cinc cèntims del que serà cada taller:

Introducció a la tècnica del massatge infantil

Fer el taller en grup ens permet poder conèixer realitats maternals i paternals de la resta de famílies i també que entre adults pugueu experimentar, ni que sigui per uns moments, la importància del tacte a la vostra pell. Sovint tenim incorporat el contacte amb coneguts i/o estranys i no ens parem a pensar com ens sentim i com reaccionem. El grup ens permetrà començar a tocar els nostres bebès amb millor empatia.

Abans de començar a practicar la tècnica que transmetem les educadores de massatge infantil certificades per l’Associació Internacional de massatge infantil, us presentaré les bases i condicions perquè el moment del massatge el fem correctament. Després practicarem i repassarem els dubtes que hagi quedat perquè us emporteu l’experiència a casa, el millor lloc per practicar i intimar fent massatge infantil.

Abans d’acabar i tancar la sessió, també reservarem una estona per comprendre perquè un dels principals beneficis que aporta el massatge infantil al bebè és el foment del vincle. D’un vincle segur que farà créixer al nostre bebè sa i segur de tenir una mamà i/o un papà conscients i disponibles.

Els còlics i el massatge infantil

Els còlics i els gasos han fet passar moltes males estones a moltes famílies primerenques i no tan primerenques. Bàsicament perquè ser novells no és un motiu perquè el nostre bebè tingui còlics. Cada nadó és diferent. Precisament per això, serà important dedicar part del taller a entendre què són els còlics i com les mares i els pares, podeu acompanyar aquest plor.

L’associació Internacional de Massatge Infantil, en la seva proposta, s’atura en especial a la zona de l’abdomen i proposa una seqüència concreta que, repetida varis pics i durant uns dies, ajuda a reduir la intensitat del còlic que pateix el nostre nadó. Aquesta serà la base tècnica que practicarem però sobretot a partir de la comprensió, la nostra empatia ens ajudarà a prevenir el còlic de manera integral.

Fer-los massatge quan el seu món creix

El nostre nadó ja s’asseu sol, es gira, gateja o fins i tot camina. És massa tard per fer-li massatge infantil? He fet tard per començar-ne a aprendre? A les dues preguntes, responc rotundament ”NO, PERÒ…” cal apropar-se al massatge infantil amb un idea diferent de la imatge que tots i totes tenim al cap. Aquest nadó que s’ha fet gran i està podent tocar el món sense necessitar-nos tant, difícilment esperarà amb la panxa enlaire si abans no hem incorporat el massatge a les nostres rutines. Això no vol dir, però, que no puguem reservar moments de jocs amb tacte-massatge exclusius amb el bebè. Es pot ensenyar una única tècnica per fer-los massatge? No. La clau del taller serà donar idees i propostes que cada família pugui incorporar. Aportaré materials que us seran familiars i passarem una estona agradable en família.

 

Què és la Tècnica Metamòrfica?

Durant la meva formació com a doula a Barcelona, vaig conèixer aquesta senzilla tècnica. És una tècnica vibracional que mitjançant unes carícies (no és correcte anomenar-lo massatge en aquest cas) a una determinada zona del peu, de les mans i del cap, la persona que ofereix la tècnica, mobilitza l’energia interior de qui la rep. La tècnica és senzilla d’aprendre i si la posem en pràctica en determinats moments, probablement podrem percebre els canvis de qui l’ha rebut i dels que l’envolten.

El taller vol ser una trobada per compartir la técnica i tenir-hi un primer contacte. No és un curs d’especialització, sinó un momento per conèixer-la i provar una eina per oferir a la familia i amics/gues. A nivel personal, a part d’oferir-la a clients, és una eina que tinc disponible en moments d’incertesa, de no saber on buscar la causa de les coses que passen, etc. Perquè crec fermament que l’energia que cada persona té en el seu interior, sí que sabrà anar al focus si se l’allibera i se li lleven obstacles. En aquesta mateixa web i per internet pots trobar un poc més d’informació sobre la Tècnica Metamòrfica.

La pràctica que es farà durant aquest taller  serà entre adults i a la zona dels peus. Si veniu amb el nadó, valorarem com fer-ho en funció de com estigui de receptiu el vostre nadó.

No Comments

Post A Comment